Relatietherapie

Zelfs als je een goede relatie hebt (gehad), kun je soms op een punt komen waarop dingen niet meer vanzelf lekker lopen.

In relatietherapie besteden we aandacht aan communicatie, eventuele trauma’s en het opbouwen van eigenwaarde. Oude negatieve patronen worden doorbroken. Dit kan in gezamelijke en/of individuele sessies.

Het doel van deze therapie is om de relatie weer in balans te brengen en samen op gelijke voet verder te gaan.

We waren vast gelopen in onze relatie. De oorspronkelijke gevoelens waren naar de achtergrond verdwenen en we dreven uit elkaar. Hoewel we beiden wisten dat er iets miste, konden we het zelf niet helder krijgen. Dankzij Jeanne hebben we hier meer inzicht in gekregen. We kennen nu elkaars gemis, hebben geleerd onze behoeftes uit te spreken en te benoemen naar elkaar. Binnen onze relatie krijgen onze emoties en angsten een veilige plek.

Oscar (39) en Chantal (36)

Waar merk je aan dat je relatie niet meer goed loopt?

Eenzaamheid

Je bent samen, en toch overheerst een gevoel van eenzaamheid. Het gevoel dat je er alleen voor staat, terwijl je graag je verantwoordelijkheden zou willen delen.

Ruzie en spanning in huis

Maken jullie vaak ruzie?
Hierdoor komen jullie steeds verder van elkaar te staan. Jullie reageeren steeds weer op dezelfde negatieve manier op elkaar.

Of hangt er continue spanning in huis? Onderhuids kost dit veel energie.

Slechte communicatie

Jullie begrijpen elkaar niet (meer).
Misschien begrijp je jezelf niet eens!

Teleurgesteld

Je voelt je teleurgesteld. Je had andere verwachtingen.

Weinig intimiteit

Ben je niet blij zoals het seksueel loopt tussen jullie? Is de passie die jullie ooit hadden minder geworden? Zijn de behoeftes verschillend?

Mijn aanpak & filosofie

De gevolgen van relatieproblemen

Een slechtlopende relatie kan mensen tot wanhoop drijven en grote teleurstellingen met zich meebrengen. Het kost ieder van de partners veel energie. Als er kinderen in het spel zijn, lijden ook zij er onder. Wanneer de stressvolle situatie te lang aanhoudt, kan dit leiden tot zowel geestelijke als fysieke problemen. Denk aan te emotioneel reageren, hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde eetlust en slapeloosheid.

Met compassie naar jezelf kijken

Tijdens relaties kom je niet alleen elkaar tegen, maar vooral ook jezelf. In relatietherapie komen je eigen beperkingen en tekortkomingen aan het licht. Vaak projecteer je die op de ander. Jezelf veroordelen bijvoorbeeld betekent ongemerkt ook dat je anderen, dus ook je partner, veroordeelt. Als je perfectie eist van jezelf, zul je die ook van anderen eisen. Compassie en acceptatie van jezelf is de eerste stap om verder te komen in je relatie. Alleen vanuit deze liefdevolle benadering kun je kijken naar je eigen stuk in de onevenwichtige relatie.

Samen in therapie

Wanneer beide partijen dit aan durven gaan in relatietherapie, tijdens gezamenlijke en/of individuele sessies, is het mogelijk elkaar weer te ontmoeten.

Kosten relatietherapie

€ 75 per uur
Een sessie duurt 1,5 uur.
Voor wie dit bedrag een financieel probleem vormt, maak ik een individuele prijsafspraak.

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur me een berichtje via Whatsapp, een E-mail naar info@jeanneverhulst.nl. Direct bellen mag ook. Mijn telefoonnummer is 06 486 881 38.

“Compassie en acceptatie van jezelf is de eerste stap om verder te komen in je relatie.”

Jeanne Verhulst

Stel hier direct je vraag