Stilte retraite en Qigong met Xie Chuan

Healing van lichaam en geest

4 – 7 maart 2021
Groepscentrum de Weyst in Handel

Met Xie Chuan & Jeanne Verhulst

Diepgaand helingsproces

Heb je de behoefte om een diepgaand helingsproces aan te gaan? Heling van fysieke klachten ofwel emotionele disbalans? Te verstillen? Uit te kunnen rusten in je pure Zelf? Dit alles staat in deze retraite centraal.

Ook wanneer je ziek bent geweest of een ingreep achter de rug hebt, kun je veel profijt hebben van dit weekend. Je leert het zelfhelende vermogen te versterken.

Xie Chuan

Xie Chuan begeleidt ons om verbinding met het helende Chi veld te leggen. We zullen de stilte ervaren. Je krijgt alle tijd en ruimte om onderdrukte gevoelens van het fysieke en emotionele lichaam onder ogen te zien. Er worden mogelijkheden aangereikt om oude patronen te herkennen en te transformeren. Zo kun je er op een nieuwe manier mee om leren gaan.

Xie brengt je naar een staat van puur bewustzijn. Je leert je open te stellen voor de meest verfijnde informatie die in dit veld altijd aanwezig is. Je energetische trilling verfijnt, met als intentie dat deze nieuwe trilling je leven voorgoed verandert.

Xie Chuan is ondertussen veel voor mij gaan betekenen. Xie is in staat je op een doorbrekende manier te laten kijken naar datgene wat je in je leven tegen komt. Hij is in staat je essentie te zien en je daar bewust van te laten worden. Jouw essentie, daar ligt het begin van heel worden. Oude patronen waarin je vast zit, overstijg je naar een nieuw bewustzijn. Een stilteretraite met hem heeft mijn leven voorgoed veranderd.

Jeanne Verhulst

Groepscentrum de Weyst

Voormalig klooster in Handel

Groepscentrum de Weyst werd opgericht in november 1984 in het voormalig Kapucijner klooster te Handel. ‘De Weyst’ is vernoemd naar een ondergrondse waterstroming in de regio Brabant. Deze naam staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte.

Biologisch vegetarische keuken

De Weyst biedt accomodatie aan tal van gezelschappen. Zo wordt er al jaren in de Weyst gedanst, gezongen, gemediteerd en vooral genoten. Voor alle gasten wordt vegetarisch en biologisch gekookt met verse groenten uit eigen biologische moestuin en boomgaard. In de oude houtoven wordt op traditionele manier brood gebakken.

Vol pension

Wij verblijven op eenpersoonskamers. Compleet verzorgd: vol pension, inclusief koffie en thee. Deelnemers kunnen hun dieetwensen opgeven. Wij doen ons best hieraan tegemoet te komen.

Werkvormen

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Je levensenergie komt in balans en wordt versterkt.

Xie werkt met kleine oefeningen, die je langdurig uitvoert. Hierdoor ga je echt de verbinding met het helende Qi-veld voelen.

De oefeningen zijn toegankelijk voor alle niveaus. Een goede fysieke conditie is niet nodig om deel te kunnen nemen.

Theorie

Xie is in staat om op een diepgaande manier de theorie en levensfilosofie van de Qigong over te brengen.

Meditatie en verstilling

Om de programma-onderdelen heen, wordt er niet gesproken. Zo is het ook stil tijdens de maaltijden. Je hoeft niet sociaal te zijn! Dat is soms confronterend, maar vooral een manier om echt in contact te komen met jezelf.

Tijdens het programma is er de gelegenheid om vragen te stellen, soms mondeling, soms schriftelijk.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wil je dat ik je terugbel? Neem contact op via het contactformulier.

3 + 3 =

Aanmelden

Wil je je direct aanmelden voor deze retraite? Download het inschrijfformulier. Je kunt dit invullen en mailen naar info@jeanneverhulst.nl of uitprinten en opsturen via de post.

“Tot ziens op de retraite! Ik weet zeker dat het een mooie, krachtige stap zal zijn in jouw verdere bewustwording.”

Jeanne Verhulst

Wanneer

Donderdag 4 maart 2021, aankomst 10.00 uur
Zondag 7 maart 2021, vertrek 16.30u

Locatie

Groepscentrum de Weyst
Pater Petrusstraat 21, 5423 SV  Handel

Kosten

€  525 (vol pension)