Vrouwendag

7 maart 2020
Praktijk De Vijf Elementen in Alphen aan den Rijn

Met Jeanne Verhulst

De veranderende positie van de vrouw

De vrouwenemancipatie heeft ons veel gebracht. Als je in de jaren ’30 een vrouw was, lag je levensloop min of meer vast. Je werd geacht te trouwen, kinderen te krijgen en je aan het huishouden te wijden. Punt.

In de huidige samenleving zijn we betrokken bij vele processen in de maatschappij. Ook werken we buitenshuis. Dat is heel waardevol. We hebben in het arbeidsproces veel mannelijke kwaliteiten verworven om ons staande te houden. Tegelijkertijd liggen de verwachtingen hoog van wat we allemaal moeten kunnen en willen bereiken. We zijn duizendpoten geworden.

Herken je het gevoel te worden verscheurd tussen al je vrouwenrollen? Als moeder, geliefde, carrièrevrouw? We moeten én carrière maken én kinderen krijgen én er goed uitzien én er een sociaal leven op na houden. Een worsteling die ons vooral stress oplevert.

In deze workshop werken we aan heling van je vrouw-zijn. Hoe kun je helemaal jezelf zijn en onvoorwaardelijk van jezelf houden?

Jeanne Verhulst

Mijn aanpak & filosofie

Onze vrouwelijke natuur

De vrouw is als de aarde en geeft geboorte aan het leven. In die zin is de vrouw schepper van leven. Moeder aarde hoeft zich niet te richten naar de zon (het mannelijke), ze heeft haar eigen functie. Zo ook de vrouw: ze heeft haar eigen diepere functie, die verschillend is van die van de man. Als ze zich hier bewust van is, kan zij haar rol accepteren en van haar eigenheid te genieten.

Zacht zijn

Veel vrouwen zijn verstrikt geraakt in een innerlijk gevecht tussen hun ware natuur en de eisen en uitdagingen die de huidige maatschappij aan ons stelt. We staan het onszelf niet meer toe om zacht te zijn en de vrouwelijke plek in het gezin in te nemen.

Yin en Yang

In deze workshop onderzoeken we de oosterse én westerse benadering van de natuur van de vrouw. Het mannelijke wordt ‘yang’ genoemd, het vrouwelijke ‘yin’. Hoe vind je daarin je eigen balans? 

Hoe vind je als vrouw de weg terug naar onvoorwaardelijke zelfliefde?

Werkvormen

Sharings

In een sharing deel je wat er op dat moment in je leeft. En licht je toe waar je tegen aan loopt. Ik stel vragen om je bij de kern van het probleem te brengen.

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Je levensenergie komt in balans en wordt versterkt.

Familieopstelling

We zullen een opstelling doen: heling in de baarmoeder van je vrouwelijke voorouders.

Meditatie en verstilling

Meditatie is een manier om in contact te komen met onze vrouwelijke kracht.

Ochtend programma

Uitwisseling

 • Hoe ervaar je je vrouw zijn? En waar loop je tegen aan?
 • Wat betekent vrouw zijn voor jou? Zachtheid, ontvangend zijn, van doen naar zijn: zoals de aarde ontvangt zonder iets te doen.
 • Mag je helemaal jezelf zijn in je vrouwelijkheid? Vaak verdwijnt het spontane element wanneer we in contact komen met mannen…
 • Sta jij in je eigen kracht als vrouw?
 • Slachtofferschap, hoe komen we daaruit?
 • Wat maakt mannen bang voor vrouwen?

Expressie

 • In beweging: je laten zien – de chase kring -.
 • In klank: je laten horen in klank. Je eigen toon laten klinken en tegelijkertijd de anderen ondersteunen. Door de klank tot een samenklank te laten smelten.
 • Uitmondend in verstilling als vrouwelijke kracht.

Middag programma

Opstellingen

De grote familie baarmoeder van vrouwelijke voorouders, waar je een corrigerende ervaring kunt opdoen.

 • Je ervaart wat je gemist hebt.
 • Je ervaart waar tegen je je bent gaan wapenen om niet gekwetst te worden. Denk aan verharding, het niet meer ontvangend zijn.
 • Hier mag je je weer openstellen. Veilig en kwetsbaar zijn.

Meditatie

 • Om te integreren.
 • Om de dag mee af te sluiten.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wil je dat ik je terugbel of je direct aanmelden voor deze workshop? Neem contact op via het contactformulier.

14 + 14 =

“In deze workshop werken we aan heling van je vrouw-zijn Hoe kun je helemaal jezelf zijn en onvoorwaardelijk van jezelf houden?”

Jeanne Verhulst

Wanneer

Zaterdag 7 maart 2020
10.00 – 17.00u

Locatie

Praktijk De Vijf Elementen
Henry Dunantweg 40B
2402 NR  Alphen aan den Rijn

Kosten

€ 70 inclusief koffie of thee