Familieopstellingen

– Terug naar je authentieke zelf –
Datum
Praktijk De Vijf Elementen in Alphen aan den Rijn

Met Jeanne Verhulst

Waarom een familieopstelling doen?

Met familieopstellingen worden niet direct zichtbare relaties tussen familieleden zichtbaar en complicaties opgelost. De familie waarin je opgroeit, en de onderlinge verhoudingen daarbinnen, kunnen de oorzaak zijn voor terugkerende thema’s en problemen in je leven. In een opstelling behandelen we deze thema’s. We kijken hier op een vernieuwende manier naar. Onder andere door een persoonlijk probleem te benaderen vanuit het perspectief van de andere familieleden.

Het draait hier om feiten. Niet om herinneringen vol van gekleurde emoties. Deze emoties veroorzaken vaak een blinde vlek in je beoordelingsvermogen. Door in een groep familieopstellingen te doen, kunnen anderen dienen als representant voor familieleden, die veel impact hebben in je leven. Doordat je geen subjectieve informatie geeft, maar alleen feitelijkheden vertelt aan de begeleider, blijft de representant zonder oordeel en dus zuiver in zijn waarneming. In de opstelling kun je eindelijk de plek innemen binnen de familie die passend is voor jou. Veel oude patronen en vraagstukken kunnen zo worden opgehelderd.

Deze methode is in sommige gevallen effectiever dan reguliere therapie waar deze familierelaties niet zo makkelijk blootgelegd worden.

Een familieopstelling kan een eyeopener zijn. Aspecten waar je eerder nog niet aan hebt gedacht worden nu snel zichtbaar. Dit geeft verlichting en zorgt ervoor dat de liefdesstroom weer op gang kan komen.

Twijfel je of een familieopstelling jou kan helpen? Neem gerust contact op.

Jeanne Verhulst

Familie-opstellingen zijn toe te passen op thema’s als

N
Relaties, gezin en familie
N
Ziekte
N
Carrière
N
Somberheid of depressie
N
Angst of boosheid

Het is een methode die goed toegepast kan worden op problemen waarvan je de oorzaak niet weet. Of wel denkt te weten, maar geen juiste behandelmethode voor hebt gevonden.

Mijn aanpak & filosofie

Het ontstaan van familieopstellingen

Bert Hellinger bedacht in de jaren ’80 een methode die elementen combineerde uit Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, NLP, familie- en gestalttherapie, en religieuze rituelen van oervolken en christenen. Daarna heeft deze methode zich erg succesvol bewezen en is dan ook wereldwijd verspreid.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wil je dat ik je terugbel of je direct aanmelden voor deze workshop? Neem contact op via het contactformulier.

14 + 3 =

“In een opstelling kun je eindelijk de plek innemen binnen de familie die passend is voor jou. Veel oude patronen en vraagstukken kunnen zo worden opgehelderd.”

Jeanne Verhulst

Wanneer

Er is nog geen nieuwe workshop ingepland.
Zaterdag
10.00 – 17.00u

Locatie

Praktijk De Vijf Elementen
Henry Dunantweg 40B
2402 NR  Alphen aan den Rijn

Kosten

€ 80 wanneer je een opstelling doet.
Deelnemen als representant kost €25.

Stel hier direct je vraag