Over mij

Jeanne Verhulst, therapeut en coach

Jij bent het waard je goed te voelen.
Ik wil je hierbij helpen.

Al jong leerde ik inschatten hoe het met de mensen om mij heen was. Dit is nog steeds mijn kwaliteit als therapeut en coach. Mijn invoelend vermogen is zeer groot en ik loop graag een stukje met je mee. Ik help je te durven voelen wat je ver weg hebt gestopt. Wanneer dat te heftig is, help ik je aanvaarden wat je niet direct kunt veranderen. Door acceptatie van wat er in je leven op je weg gekomen is, vindt er transformatie plaats. Doorvoelde pijn transformeert in liefde. De oorlog in je hoofd stopt. Je ervaart steeds meer momenten van harmonie en vrede.

Mijn achtergrond

In mijn leven heb ik vele processen doorgemaakt. Dit heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Daar voel ik me heel dankbaar voor. Moeilijke ervaringen zouden hebben kunnen leiden tot een negatieve en verbitterde levensinstelling. Gelukkig heb ik steeds de moed gehad om door de pijn heen te gaan en te transformeren tot een warme en liefdevolle levenshouding.

Al jong merkte ik dat ik gevoeliger dan gemiddeld in het leven stond. Verdriet en lijden van andere levende wezens trok ik me erg aan.

Als kind heb ik door het overlijden van mijn broer de val uit het paradijs mee gemaakt. Hoe hier in ons gezin mee werd omgegaan heeft me getekend. In plaats van ons te verbinden stonden we als eilanden naast elkaar. Er werd niet in verbindende zin over dit verlies gesproken. Mijn ouders vervreemdden van elkaar. Ik probeerde mijn ouders en de sfeer in huis te redden, wat ik natuurlijk niet kon. Zo heb ik geleerd mijn voelsprieten uit te steken in de hoop het verdriet leefbaar te maken.

Visie & levenshouding

Mijn aanpak

Mijn sessies mogen een thuis zijn. Waar je mag twijfelen, zoeken, fouten mag maken en je kwetsbaar tonen. Ik nodig je uit puur jezelf te zijn.

Eigenheid

Het betekent dat ik ieders eigenheid uitnodig om zich te laten zien. Jouw unieke manier van leven is perfect. Je wordt je bewust van emoties door te durven voelen. Door acceptatie kunnen oude patronen transformeren en blokkades verdwijnen.

Een nieuwe ruimte

Voor elke emotie of handicap is er plek. Ik help je emoties te uiten op een voor jou passende manier. We kijken steeds naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Ik help je de moed te verzamelen een nieuwe ruimte in te gaan, waarvan je nog niet weet waar die naar leidt. Los van ingevulde verwachtingen, open en daardoor vrij.

Acceptatie

Een ruimte zonder oordeel, vol van acceptatie en mildheid, niet alleen naar anderen, maar boven al ook naar jezelf! Want dat is voorwaarde om ook de ander te kunnen accepteren.

Respect

Als ieder levend wezen gerespecteerd wordt zoals wij ons zelf respecteren, verdwijnt misbruik van alle levensvormen hier op aarde. Als wij geen wezenlijk respect hebben voor onszelf, kunnen we ander leven evenmin respectvol behandelen.

Eenheid

We zijn een wezenlijk onderdeel van de schepping. Wij zijn kinderen van het Grote, van het Universum. Diep verbonden met alles wat bestaat. We zijn onafgescheiden, één. Als wij andere schepselen vernietigen, vernietigen we ook een deel van onszelf.

De kern

Deze verbondenheid en onvoorwaardelijke acceptatie ligt ten grondslag aan mijn visie, mijn manier van lesgeven en begeleiden. Het is de kern van mijn werk als therapeut en coach.

Ik hoop je te mogen ontmoeten.

Door de coaching van Jeanne heb ik helder gekregen wat ik echt wil in het leven. Zij heeft me geholpen mijn angsten onder ogen te zien en om te zetten in concrete stappen om echt te leven wie ik wil zijn.

Olga (35)

Opleiding en ervaring

Sinds 1997 werk ik als zelfstandig therapeut en coach in mijn eigen praktijk.

Vanaf 1998 tot 2015 werkte ik als docent aan diverse therapieopleidingen, waaronder de Opleiding voor Bewegingsexpressietherapie aan de Fontys Hogeschool te Tilburg en de Opleiding voor Transformatietherapie te Havelte.

Van 1990 tot 2003 werkte ik als psychomotorisch therapeut aan het Delta Psychiatrisch Ziekenhuis te Poortugaal. In de periode 1991 – 1997 was ik tevens inhoudelijk coördinator non-verbale therapieën aan hetzelfde ziekenhuis.

Hiernaast vind je een overzicht van relevante opleidingen.

 

Docent Chineng Qigong

1999 – 2020
Opleiding tot instructeur / docent Chineng Qigong level 1, 2, 3 aan het Chineng Instituut Nederland.

Docent Dru Yoga

2002 – 2008
Opleiding tot docent Dru Yoga aan de Life Foundation School for Therapeutics.

Trainer Familieopstellingen

2001 – 2002
Een opeenvolgende reeks van seminars Familieopstellingen bij Daan van Kampenhout, Peter van Zuilekom en Ottelien Lamet.

Transformatie-therapeut

1995 – 1999
Opleiding tot Transformatiewerker / -therapeut aan de Academie voor Transformatiewerk te Havelte.

Danstherapeut / Lichaamsgericht therapeut

1988 – 1990
Voortgezette opleiding Bewegingsexpressietherapie te Amsterdam.

Pedagoog / Andragoloog

1971 – 1981
Studie Sociale Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, afgerond met doctoraalexamen / Studie Andragologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, afgerond met  kandidaatsexamen.

Stel hier direct je vraag