Transformatie therapie

Transformatie therapie helpt je in contact te komen met je ware ik. Je leert in het dagelijkse leven dicht bij jezelf te blijven in plaats van dit door de buitenwereld te laten bepalen. Samen gaan we de zoektocht aan naar wie jij werkelijk bent, in je puurste vorm. Dit helpt je jezelf te accepteren.

Veel mensen hebben in hun jeugd afweermechanismen opgebouwd om zichzelf te beschermen tegen kwetsing en pijn. Wanneer jij je, als volwassene, gekwetst voelt, reageer je meestal vanuit deze kinderlijke afweermechanismen. Je vervalt in oude patronen en de geschiedenis herhaalt zich.

In de therapie gaan we terug naar de oorsprong van deze afweermechanismen. Ik help je de pijn te doorvoelen en accepteren, waardoor je er op een nieuwe manier mee om kunt gaan in de rest van je leven. De gevoelens worden hanteerbaar en de afweermechanismen transformeren tot kwaliteiten.

Vaak zijn problemen als depressiviteit, relatieproblemen, eetstoornissen, burn-out en fysieke klachten als hoofdpijn, te herleiden tot afweermechanismen uit de jeugd.

Jeanne Verhulst

Veel voorkomende klachten die behandeld worden zijn

Traumaverwerking

Een trauma is een onverwerkte (heftige) gebeurtenis in het verleden. Feitelijk spreken we van een trauma als een gebeurtenis, ongeacht welke, een ingrijpende invloed op je leven heeft.

Omgaan met verlies

Je hebt moeite om het verlies van een dierbare, een relatie, je baan, je huis… een plek te geven. Je ziet geen perspectief meer.

Burn-out / Burnout

Een burn-out onstaat meestal door stress op het werk in combinatie met persoonlijke omstandigheden. Kenmerkend zijn zowel lichamelijke als geestelijke uitputting.

Boosheid & Agressiebeheersing

Wanneer je boosheid onderdrukt, of juist te snel op een ander afreageert, kost je dat heel veel energie. Bij onderdrukte woede nemen andere emoties, bijvoorbeeld verdriet, het over. Het kan zijn, dat je zelf niet beseft dat hier woede onder ligt.

Sexueel misbruik

Bij sexueel geweld of misbruik is de integriteit van het lichaam geschonden. Misschien heb je geen concrete herinneringen, maar heb je wel het gevoel dat er grenzen zijn overschreden. Je voelt je geremd of je kunt je grenzen moeilijk aangeven.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Wil je dat ik je terugbel of een afspraak maken? Neem contact op via het contactformulier.

12 + 8 =

“Transformeer je pijn uit het verleden tot een kwaliteit voor de toekomst.”

Jeanne Verhulst

Kosten

€ 75 per uur
Een sessie duurt 1,5 uur.
Voor wie dit bedrag een financieel probleem vormt, maak ik een individuele prijsafspraak.

Locatie

Zeelandstraat 32
2408 GJ  Alphen aan den Rijn

Telefoon

06 486 881 38

Stel hier direct je vraag