Een tijd van grote veranderingen

Word je ook zo geraakt door wat er op aarde plaats vindt? De bosbranden in Australië, de opwarming van de aarde. We leven in een tijd van grote transformatie. Dit gaat gepaard met het zichtbaar worden van wat wij als mens hebben veroorzaakt in onze drang naar meer bezit en economische groei. De natuur is ondergeschikt geraakt aan de economische belangen. De confrontatie is hard en roept veel angst op.

Afspiegeling

Onze innerlijke processen zijn een afspiegeling van de processen die op aarde en in het universum gaande zijn. Ook wij zijn met een grote schoonmaak bezig. We zitten gevangen in oude mechanismen. Dit opruimen kan heftige emoties oproepen en oude angsten activeren.

Het begint bij zelfcompassie

Meer dan ooit vraagt dit alles om bewustwording, vertrouwen en zelfreflexie. En vooral ook zachtheid, compassie en mededogen naar onszelf. Hoe we met onszelf omgaan, zo gaan we om met de ander. Met ander leven én met onze planeet. De verandering van de wereld om ons heen begint bij compassie met jezelf. Zo hard als je naar jezelf bent, zo hard ben je naar de buitenwereld.

Bewust-zijn

Wanneer je compassie voelt met jezelf, mag je zijn zoals je bent. De verbinding binnen in jezelf heeft weerslag op je verbinding met de buitenwereld. De buitenwereld is een spiegel voor hoe we met onszelf omgaan. De misstanden in de wereld zijn een gevolg van verlies van bewust-zijn. Bewustwording is je bewust worden van je diepe verbinding met het wezen van alles. We komen uit dezelfde bron.

Een nieuw jaar

Bij de overgang naar het nieuwe jaar maken we graag goede voornemens. Die voornemens hebben meestal te maken met de wens om tot een betere versie van jezelf te komen. Een terugblik op het afgelopen jaar confronteert je met wat je graag had willen doen of bereiken. De meest wezenlijke vraag is of je dichterbij gekomen bent bij je oorspronkelijke ik. Ben je trouw gebleven aan je eigenheid, of heb je je verhuld onder sluiers van aangepast gedrag en angsten.

De workshops die ik aanbied zijn gericht op bewustwording en het ont-dekken van je ware aard. Durven zijn wie je bent, een heldere geest en een lichaam waar je je prettig en thuis in voelt.

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Of wil je een reactie achterlaten?

Jeanne Verhulst

Misschien is dit ook interessant voor jou?

Mijn levensvisie

We zijn een wezenlijk onderdeel van de schepping. Wij zijn kinderen van het Grote, van het Universum. Diep verbonden met alles wat bestaat. We zijn onafgescheiden, één. Als wij andere schepselen vernietigen, vernietigen we ook een deel van onszelf. Lees meer >>

Transformatie therapie

Transformatie therapie helpt je in contact te komen met je ware ik. Je leert in het dagelijkse leven dicht bij jezelf te blijven in plaats van dit door de buitenwereld te laten bepalen. Samen gaan we de zoektocht aan naar wie jij werkelijk bent, in je puurste vorm. Dit helpt je jezelf te accepteren. Lees meer >>

Stel hier direct je vraag